Zwerfafval Nisse

Op donderdag 9 mei en zaterdag 11 mei gingen 8 dorpsgenoten vol goede moed op pad. We hebben nagenoeg alle wegen rond Nisse belopen en zwerfafval opgeruimd.

Handig waren de grijpstokken en herkenbare groene hesjes. We hebben met elkaar zo’n vijf vuilniszakken met vooral veel blikjes, plastic flessen en andere troep. Het viel op, dat in het dorp de rommel erg meevalt, maar dat langs de toegangswegen en vooral de fietspaden behoorlijk veel troep ligt.

 

Na een paar uur sjouwen en rapen met volle vuilniszakken hadden we een kopje koffie verdiend in ‘t Durpsuus met iets lekkers erbij.

Volgens de deelnemers een geslaagde en genoeglijke actie, voor herhaling vatbaar. Over een aantal maanden zullen we weer een paar dagen plannen. We willen, mede op advies van Michel Thoen tijdens de jaarvergadering van de Dorpsraad, de school erbij betrekken.

Mocht je ook ‘besmet’ zijn in navolging van deze enthousiaste dorpsgenoten meld je aan! nicolettekolker@gmail.com