Enquête aardgasvrije toekomst

Geachte Dorpsraad,

In Zeeland hebben alle gemeenten in 2017 het Zeeuws Energieakkoord ondertekend, hierin is opgenomen dat we streven naar een energie neutrale gebouwde omgeving in 2045. Vorig jaar is het Nederlandse klimaatakkoord gepresenteerd waarin is afgesproken dat we uiterlijk in 2050 stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van onze woningen en gebouwen. Om de overgang naar een duurzaam alternatief voor aardgas in gang te zetten hebben alle Nederlandse gemeenten de opdracht gekregen om hier plannen voor te maken. Deze plannen worden opgenomen in een Transitie Visie Warmte (TVW). Hierin maken we per dorp of wijk inzichtelijk welke alternatieven het meest geschikt zijn en wanneer we de overstap gaan maken. Wij hebben als gemeente tot eind 2021 om de TVW op te stellen.

 

Het opstellen van de TVW kunnen en willen we als gemeente niet alleen doen. Hierbij hebben wij de hulp van onze inwoners hard nodig. Wij zullen het komende jaar op verschillende momenten contact met hen zoeken over de TVW. Wij willen op dit moment graag van onze inwoners weten hoe zij aankijken tegen een aardgasvrije toekomst. Daarvoor hebben wij een animatiefilmpje (zie https://www.youtube.com/watch?v=NoPi1IAMGE4) en een enquête ontwikkeld. Wij vragen inwoners om de enquête in te vullen via: https://nl.surveymonkey.com/r/C68GMRJ De reactieperiode loopt tot en met maandag 23 november.

 

Hierbij vragen wij u om de enquête via uw kanalen onder de aandacht te brengen. In onderstaande videoboodschap legt wethouder Arno Witkam inwoners uit waarom het belangrijk is om de enquête in te vullen.

https://www.youtube.com/watch?v=woc7ej325t4

 

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze e-mail dan horen we dat graag,

 

Met vriendelijke groet,

Jeroen Goud
Medewerker duurzaamheid

T. 0113 – 23 83 74
M. 06 – 17 66 58 31