De winter komt er aan en met de huidige energie prijzen vragen veel mensen zich af wat ze nog kunnen doen om te besparen op hun energie verbruik.

Wellicht heeft u al diverse besparende maatregelen genomen, zoals: plaatsen van radiator folie, plakken van tochtstrips en het nemen diverse isolatie maatregelen. In de winter zelf kunt u natuurlijk de thermostaat een graadje lager zetten en een dikke trui aan trekken.

Maar er is nog iets wat u kunt doen.

Wat veel mensen niet weten is dat hun cv-ketel op de fabrieksinstelling van 80ºC staan en dat dit helemaal niet nodig is. Het is veel efficiënter om de CV op 60ºC te zetten. Een aanpassing van 80 naar 60 scheelt veel gas en zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Wellicht kunt u aan uw installateur bij de volgende controle vragen of hij deze instelling voor u wilt aanpassen. Komt uw installateur binnenkort niet langs en heeft u zelf geen idee hoe deze aanpassing moet, dan willen wij, de vrijwilligers van “Werkgroep Nisse Neutraal” u helpen.

Stuur een mail naar “info@nisse-info.nl” en vraag ons om te komen helpen bij uw instellingen. Heeft u buurtjes waarvan u weet dat ze geen email of internet hebben, vraag het even na of ze hulp nodig hebben en geef ze op.

Bent u zelf redelijk handig, maar bent u uw handleiding kwijt van uw CV, kijk dan op https://zetmop60.nl voor een uitgebreide video en handleidingen onder downloads.

Wie zijn wij? De Werkgroep “Duurzaam Nisse” is sinds kort opgestart vanuit de vraag van de Gemeente om ieder dorp in 2045 van het gas af te hebben. De Gemeente kan dit niet zelf dus werken ze met werkgroepen in ieder dorp. Als werkgroep willen we samen met het bewoners werken aan een duurzamer Nisse.